Niet geven,maar INVESTEREN!

Angurai

Maak kennis met onze projecten in Angurai


Landbouw
. Angurai heeft een gunstig klimaat voor landbouwactiviteiten. Daarom zijn diverse projecten gekoppeld aan ondernemers die tomaten, spinazie, bonen, meloenen en kool verbouwen. Deze projecten zijn erg simpel in opzet (een kleine lening van een paar honderd euro). Een aantal ondernemers heeft hun lening al volledig terugbetaald.

Table Banking. Table Banking is eigenlijk een een vorm van microfinanciering. De gemeenschap van Angurai heeft dit project zelf opgezet. Financiering van Serve Kenya heeft de mogelijkheden van het project wat vergroot. Door Table Banking kunnen leden van de community makkelijk kleine geldbedragen lenen voor simpele investeringen. De sociale controle in de gemeenschap en duidelijke afspraken verzekeren het project van succes.

Geiten. Waar je Nederland niet voor kunt stellen zonder koeien, zo zijn geiten onlosmakelijk verbonden aan de Keniaanse cultuur. Het is niet meer dan logisch dat met deze "gebruiksvriendelijke" dieren een project is gestart. Het geitenproject is, in contrast tot de andere projecten, een sponsorproject waarbij geen sprake is van een lening. Serve Kenya heeft zwangere geiten en een bok gekocht en deze gegeven aan de allerarmsten van de gemeenschap. Het eerste kleine geitje geven deze eigenaren weer door aan een andere familie. Door middel van een domino-effect krijgen alle families in Angurai op deze manier meerdere geiten. Deze dieren voorzien de families op hun beurt van melk, boter en (op hun oudere dag) van vlees.

Kippen. Het eerste project van Serve Kenya was de bouw van een kippenboerderij in Angurai. Na een aantal jaren van ups en downs, is eind 2015 besloten om de boerderij te sluiten. De ondernemers in kwestie kregen het niet voor elkaar om het bedrijf zelfstandig te maken. Het project heeft uiteindelijk geen verlies gebracht, aangezien de grond en gebouwen van waarde zijn en blijven voor de gemeenschap van Angurai.

Het spreekt voor zich dat alle bovenstaande projecten strak gemonitord worden door lokale contactpersonen en het bestuur van Serve Kenya. Hiervoor bestaan duidelijke regels en gedragscodes.