In Kenia zijn ongeveer2,6 miljoen weeskinderenSteun Serve Kenya!

Nieuwsbrief oktober 2014

27-10-2014

Terwijl we in Nederland genieten van een heerlijke herfst, begint in Kenia het regenseizoen. Ondanks deze benaming kan het in veel gebieden van Kenia alsnog erg droog zijn. Om die reden hebben we afgelopen september aan het irrigatieproject gewerkt. 

Bezoek aan Kenia

Marc is in september afgereisd naar Kenia. In de eerste weken van zijn reis heeft hij een bezoek gebracht aan de kippenboerderij in Angurai. We zijn erg trots en dankbaar om te melden dat alles op rolletjes verloopt! De uitbreiding van de boerderij is goed verlopen, de nieuwe kippen zijn gezellig aan de leg en de eerste "lading" kippen kan rond kersttijd worden verkocht! Omdat de boerderij winst draait hebben ze een derde werknemer aan kunnen nemen. Goed nieuws dus!

Na het bezoek aan Angurai is Marc samen met een team van Nederlanders en Kenianen aan de slag gegaan in Theraka. Daar hebben ze in verbazingwekkend korte tijd een irrigatiesysteem aangelegd. Het was erg mooi om te zien hoe de lokale boeren en het team van Serve Kenya de handen in elkaar sloegen om dit systeem goed aan te leggen. Er is nog wel geld nodig om de puntjes op de I te zetten. We hopen dat het systeem zo spoedig mogelijk in werking kan gaan. 

Gebedspunten

  • de afronding van het irrigatieproject
  • financiën om nieuwe projecten op te starten
  • een zegen over de betrokken Kenianen in Angurai en Theraka

Get involved!

Om de gemeenschappen in Angurai en Tharaka te blijven steunen kunnen we uw hulp goed gebruiken! Zowel gebed als financiële middelen zijn meer dan welkom. Bedankt voor uw betrokkenheid!