In Kenia zijn ongeveer2,6 miljoen weeskinderenSteun Serve Kenya!

Nieuwsbrief augustus 2014

20-08-2014

Het is weer tijd voor wat nieuws! De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met het treffen van voorbereidingen voor een nieuw project.  

Water!

Op 2 september gaan we weer naar Kenia! Dit keer zal Marc het land een bezoek brengen, samen met Martin en Andre van Meijeren. Dit drietal heeft als missie om in Kamarandi (Tharaka, Kenia) een irrigatiesysteem aan te leggen. Dit irrigatiesysteem zal een brug slaan tussen de Mutonga rivier en de droge akkers van de boeren uit Kamarandi. Zodoende helpt Serve Kenya de lokale akker- en veebouw in het bieden van een permanente oplossing voor de droogte waar het gebied mee te kampen heeft. Meer informatie over dit nieuwe project is te vinden op de website.

Kippenboerderij

Steven heeft afgelopen februari geholpen bij het uitbreiden van de boerderij. Ondertussen zijn er meer dan 500 nieuwe kippen aan de boerderij toegevoegd. Het is goed om te merken dat het project hier aan toe was, en natuurlijk fijn dat er zoveel vraag is naar de eieren! Marc zal in september ook een bezoek brengen aan Angurai, waar de kippenboerderij staat, om de vooruitgang met eigen ogen te zien en om een kort lijntje te houden met de lokale leidinggevenden. 

Financiën

Al die reizen naar Kenia zijn belangrijk en werpen ook zeker hun vruchten af. We hebben als bestuur echter wel afgesproken dat we de tickets uit eigen portemonnee betalen en niet uit de Serve Kenya kas halen. Weet dus dat het geld voor Serve Kenya regelrecht in Kenia wordt geïnvesteerd. 

Gebedspunten

  1. Voorbereiding voor de reis naar Kenia en het opzetten van het nieuwe irrigatieproject.
  2. Het inzamelen van voldoende financiën om het irrigatiesysteem te kunnen bouwen.
  3. Wijsheid voor het bestuur van Serve Kenya

Get involved!

Om de gemeenschappen in Angurai en Tharaka te blijven steunen kunnen we uw hulp goed gebruiken! Zowel gebed als financiële middelen zijn meer dan welkom. Bedankt voor uw betrokkenheid!