In Kenia zijn ongeveer2,6 miljoen weeskinderenSteun Serve Kenya!

Nieuwsbrief april 2015

29-04-2015

Fundraise en Netwerk Event

Wij kijken terug op een prachtig fundraise en netwerk event op 19 maart in Boskoop. Zo'n 330 ondernermers, leiders en vrienden van Serve Kenya waren aanwezig om te luisteren naar ons verhaal. Wij hebben verteld over onze geschiedenis en visie, maar ook over het irrigatieproject dat in 2014 is gestart. Benieuwd hoe het gaat met de eerste fase van het irrigatieproject? Klik hier voor een korte filmimpressie. Het was prachtig om te merken dat onze dromen zoveel mensen aanspreken! De avond werd passend afgesloten met een seminar 'effectief leiderschap' door dr. Ben Tiggelaar. 

De reacties en betrokkenheid van gasten waren heel positief en hartverwarmend. Wij hebben 13.000 euro opgehaald voor een uitbreiding van het irrigatieproject in Theraka! Wij voelen ons erg gezegend met alle steun. Ook kijken wij naar de toekomst, er is namelijk nog 32.000 euro nodig om de 2e fase van het irrigatieproject uit te voeren in Theraka. 

Bezoek aan Angurai

Afgelopen maand is Steven naar Kenia gereisd om de voortgang van de kippenboerderij in Angurai te controleren. De vraag naar eieren in de regio is de laatste tijd gestegen, waardoor onze boeren meer voor hun eieren kunnen vragen. Een mooie ontwikkeling, zeker nu een derde uitbreiding van de boerderij op komst is! Ook hebben wij verschillende nieuwe projecten gestart:

1. Een "bank" die startende ondernemers helpt om microkredieten te lenen. 
2. Een geitenproject voor de hele gemeenschap van Angurai. 
3. Twee landbouwbedrijfjes die o.a. tomaten en watermeloenen verbouwen.

Steven heeft training gegeven in het schrijven van businessplannen en het opstellen van, en vasthouden aan, contracten. Afspraken met onze contactpersoon en "controleur" in Angurai zijn aangescherpt en de lijnen van communicatie zijn verbeterd. Al met al was dit een zeer succesvol bezoek aan onze vrienden in Kenia!

Word Vriend van Serve Kenya

Wilt u meedoen aan onze missie om ondernemersdromen in Kenia te verwezenlijken? Word dan vriend van Serve Kenya! Om ons werk in Kenia voort te zetten hebben wij namelijk niet alleen financiën, maar ook kunde en kennis nodig. Wij raadplegen ons vriendenbestand een paar keer per jaar als wij op zoek zijn naar specifieke kennis of kunde. Bent u nog geen vriend van Serve Kenya? Meld u dan aan door ons te mailen met 'vriend van Serve Kenya'. 

Support Serve Kenya

Om de gemeenschappen in Angurai en Tharaka te blijven steunen kunnen we uw hulp goed gebruiken! Het is onze missie om ondernemersdromen uit deze arme gemeenschappen om te zetten in werkelijkheid zodat deze gemeenschappen zelfvoorzienend worden. Wilt u meer weten over ons werk of onze stichting? Neem contact met ons op.